Evde Lavman Uygulaması

evde lavman uygulamasi

Evde Lavman Uygulaması Aslında Sanıldığından Daha Kolay

Lavmanın uygulanması ile birlikte kabızlık sorunu ortadan kalkmaktadır. Lavman uygulamasının bir tek hastanede yapılacağı düşünülmektedir ancak hijyen koşulları sağlandığı müddetçe evde lavman uygulaması oldukça mümkündür. Uygulama kolaydır ve kurallara uyulduğu sürece de oldukça güvenlidir.

Evde Lavman Uygulaması İçin Hazırlık

1.Öncelikle gerekli olan malzemeleri bir araya getirmeniz gerekmektedir. Bunlar; geniş ve eski bir havlu, vücut sıcaklığına yakın olarak bir litre su, bir çay kaşığı badem yağı ya da zeytinyağı, bir adet temiz olacak şekilde lavman aparatı ve son olarak da kitap ya da dergi olmalıdır.

2.Lavman uygulaması sırasında bulunacağınız ortamın sıcak ve rahat olmasına özen göstermelisiniz. Aynı zamanda da Lavman uygulamasını yapacağınız yerin tuvalete yakın olmasına özen gösterin. Çünkü Lavman uygulamasından birkaç dakika içerisinde tuvalete çıkmanız gerekecektir.

3.Talimata göre Lavman aparatınızı hazırlamalısınız.

4.Anüsünüzü kayganlaştırmak için yağ kullanmanız gerekmektedir. Böylece uygulamayı yaparken daha az acı çekeceksiniz demektir.

5.Lavman uygulamasını kesinlikle tok karnına yapmalısınız. Böylece mideye ve ince bağırsaklara lavmanın etkisi ulaşmayacaktır.

Evde Lavman Uygulaması Çeşitleri Nelerdir?

1.Temizleme Lavmanı

Limon suyu bağırsaklardaki ph dengesini düzenlemektedir. Kedi nanesi ateşin düşmesini sağlamaktadır. Papatya çayının yatıştırıcı bir etkisi bulunmaktadır. Bu saydığım bitkileri su ile karıştırmanız gerekmektedir. Çünkü Lavmanın genel olarak sudan oluşması gerekmektedir. Sıvı poşeti su ve seçtiğiniz bitkiyle doldurun ve solüsyonun hortumdan düzenli şekilde akmasını kontrol edin. Bu akış unutmamalısınız ki asla hava kabarcığı şeklinde olmamalıdır. Sonrasında sırt üstü dizlerinizi çenenize doğru çekerek ya da yan şekilde yatın. Hangi işlem sizin için uygunsa o şekilde durabilirsiniz. Daha sonrasında hortumu anüsünüze doğru yerleştirin. Sıkıştırıcıyı açın ve sıvı akışını sağlayın. Ve yeterli sıvı akışından sonra hortumu çekebilirsiniz. Böylece tuvalete giderek rahatlama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

2.Retensiyon Lavman

Temizleme Lavmanına göre bir tık daha uğraştırıcıdır. İçeri alınan maddelerin 5 ya da 15 dakika kadar içerde bekletilmesi gerekmektedir. Bu maddeler; Kahve, Buğday çimeni, Prebiyotikler ve Ahududu yaprağıdır. Diğer uygulama yöntemleri temizleme lavmanıyla aynıdır. Tek fark maddenin içerde fazla bekletilmesidir.